Har Ola Lindholm verkligen drogat sig?

Det kan han mycket väl ha gjort. Men det är också möjligt att han inte alls tagit kokain som tidningarna utgår ifrån att han gjort. Det finns tecken som tyder på att han faktiskt inte tagit kokain, bland annat att han bestämt hävdar att han inte gjort det på något medvetet sätt och att han därmed är oskyldig till brott. Fast det är ju vanligt att folk som påträffats med att gör olagligheter nekar ända in i kaklet. Så kanske betyder det ingenting. Att han testat positivt till kokain innebär inte heller att han är skyldig till något brott eller en att ha använt kokain.

År 2009 förbjöds energidrycken (eller drogs in) Red Bull Simply Cola i några länder och några tyska delstater då man kunde påvisa kokain i drycken. Bolaget medgav att man använt kokablad i tillverkningen för att krydda drycken, men uppgav att det handlade om kokablad där kokainet tagits bort. Det sistnämnda var uppenbarligen inte fallet. Historien med Red Bull visar i alla fall att det troligen finns och funnits andra sätt att få i sig kokain än missbruk av själva drogen. Kanske har Ola Lindholm fått i sig drogen på något sådant annat sätt. Eller så är testet fel. Det är inte omöjligt i alla fall.

Skyldig till nåt brott är han i alla fall inte ännu. Inte förrän det hela är bevisat (vilket egentligen borde bli svårt) och han är dömd. Åtalad är han dock.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Ola får inte spela in nya säsongen av Wild Kids « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen()

 • Anonym

  Märklig historia detta med Ola Lindholm. Varför tog polisen honom på gatan, en vanlig människa och tvingar honom att lämna urinprov. Är det p g a att han är kändis? Jag i mitt arbete med missbrukare har ringt massor med gånger till polisen när påtända människor langar narkotika öppet. Inte kommer polisen. Och jag har tagit urinprov, det är mycket som kan går fel. Han får lämna urinprov i en trappuppgång, polisen stoppar burken i fickan. Hur många andra urinprov fanns i den fickan? Eller vad det endast kändisen Ola som fick äran att få special behandling av dessa poliser? Vem ringde till Expressen? Hur mycket fick den/dessa personer betalt?

  Jag har ofta röda ögon, torr i munnen och beter mig stressad ute på stan. Kommer polisen ta mig och tvinga mig att lämna urinprov
  ?

  • Det är iofs inte så märkligt att polisen drogtestade honom om det nu fanns misstanke om narkotikabrott. Att nån polis läckte uppgifter om misstankarna är nu heller inget märkvärdigt. Det händer i Sverige hale tiden och är ett av problemen med svensk polis.

 • Anonym

  Luktar skunk lång väg. Och vem har förtroende för polisen efter allt som hänt ? Har själv blitt utsatt för deras ljugande till pressen

 • Pingback: Är ett misstänkt knarkbrott skäl att ställa in ett TV-program? | Svensson()

 • Pingback: Överdriven moralpanik kring Ola Lindholm | Svensson()

 •  Vem bryr sig vad har har och inte har gjort?
  Inte jag i alla fall