Meningslösa bilbränder

Att tända eld på en bil, kolla in det hela, vänta tills polisen kommer och börja slåss med dessa uniformerade typer som man inte gillar är ju en händelsekedja med en viss logik. Man använder lite skadegörelse för att få en möjlighet att skrika ut sin frustration och locka dit typer som man upplever som fiender. Poliser som andra är översittare som trakasserar ungdomar får denna dag känna på sin egen medicin. Logiken finns där. Visserligen förvirrad och helt klart kontraproduktiv. Kanske inte helt meningslös, men inte heller leder den till några förbättringar när det gäller polisens attityder eller möjligheten att få jobb eller en meningsfull sysselsättning på fritiden.

Men att bar tända eld på bilar utan att använda det till nånting är ju ännu mer meningslöst än att kravalla mot de poliser man inte gillar. Det verkar ju vara vad som sker kring Göteborg lite här och var. I Högsbo, Frölunda, Tynnered och Bergsjön för att nämna några ställen. Det kan förstås handla om försäkringsbedrägerier, hämnd inom gangstervärlden, grannar man inte gillar eller nåt sånt. Och då finns ju en mening med och en orsak till handlingen, om än inte en mening eller orsak som är acceptabel.

Eller ha det främst om olyckor. I så fall är det förmodligen lika vanligt på mindre orter (så  är det enligt de siffror jag sett på detta, men jag hittar dem inte så jag får låta frågan vara öppen)) och då är frågan varför det finns sån skevhet i rapporteringen. Fördomar om förorten kan man misstänka är anledningen till att bilbränder på småorter inte nämn, medan bilbränder i förorter blåses upp till att bli större och mer betydande än vad de i verkligheten är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements