Reinfeldt är farligare för barnen än Ola Lindholm

Folk är moraliskt upprörda över att Ola Lindholm, en barnprogramledare, eventuellt har brukat kokain. Samma upprördhet visas inte så ofta mot Fredrik Reinfeldt. Media är tokiga när det gäller att hetsa mot Lindholm, SVT stänger av honom och sänder inte program han redan spelat in. Ingen i media agerar eller skriver lika upphetsat mot Fredrik Reinfeldt.

Detta trots att Reinfeldt är betydligt farligare än Lindholm. Reinfeldt skickar många fler ungdomar ut i drogmissbruk än Lindholm nånsin kommer att göra. Statsminister Reinfeldt dödar ungdomar i en utsträckning som Lindholm aldrig kommer att komma i närheten av. Statsministern orsakar mer kriminalitet än av vad Lindholm nånsin har eller kommer att göra.

Statsministern gör det förstås inte direkt. Utan indirekt. Genom att han leder en regering som för en politik som leder till fler fattiga barn, större klyftor i samhället och fler bekymrade och fattiga föräldrar. Sådant leder till ökad kriminalitet, fler självmord, fler sjukdomar och problem.Genom att regeringen för en politik med mer privatiseringar och upphandlingar. System och förhållanden som gynnar organiserad brottslighet är vad man skapar.

Barnprogramledaren leder ett barnprogram och hans eventuella knarkbruk medför förmodligen inte en enda ny knarkare, inte en enda ung människa som begår självmord. Det är störst problem för honom själv och hans egna barn och familj. Egentligen inget problem för andra. Lindholms eventuella bruk av kokain kan förklaras. Även barn förstår att vuxna gör dumheter, kan vara dumma, göra fel och vara olyckliga. Hans eventuella knarkande är förklarligt. Det går att både förstå och förlåta.

Reinfeldts agerande och konsekvenserna av det är mer svårförståeligt och svårförklarligt. Det är ju också dumt, men knappast resultatet av ett tillfälligt problem, det är inte ett snedsteg, inte för att han är olycklig, inte ett tillfälligt problem. Istället är det ett resultat av en medveten politik från en regering som leds av Fredirk Reinfeldt. Ska vi verkligen säga till barnen att Reinfeldt gör dem och deras föräldrar fattigare med berått mod, beräknande och uträknat. De vill göra en del människor fattigare. De vill skapa mer problem för en del människor. Jag har svårt att se hur det kan förstås och förlåtas. Av någon. Allra minst av barn.

Ändå är det Lindholm folk och media är upprörda över. Inte Reinfeldt. Det är nåt fel på oss och med media.

Intressant?
Bloggat: Moberg, Sebastian, Röda Berget, HBT-sossen, Essbeck,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Reinfeldt är farligare för barnen än Ola Lindholm”

  1. I detta i övrigt utmärkt tydliga inlägg sägs att Reinfeldts politik inte har någon bas i egen olycka eller otillfredsställelse.

    Tvärtom, bara en människa med ett oerhört självförakt är kapabel att pådyvla sin omvärld det Reinfeldts politik leder till.

    Vad som anses giltiga argument varierar mellan individer och kulturer, och en snävare bas för empiriskt grundade argument än den modernt, sekulärt-västliga har aldrig och kommer aldrig att existera på den här planeten.

    Men antik astrologi (http://siderisk.blogspot.com/search/label/Fredrik%20Reinfeldt) visar faktiskt var skon klämmer i Reinfeldts fall, och redan med sunda förnuftet kan man räkna ut att den som föds karriärist kan ha svårt att hantera svår allergi inom den egna familjen, vilket landets svaga – när den dagen kom – fick betala.

    Reinfeldt, menar jag, tar ut avsevärda personliga problem på den del av svenska folket som kommer närmast Reinfeldts egen ”mörka fläck”. Det är den mest insidiösa form av mobbning jag någonsin sett utföras i Sverige med politiska medel, men det har föregångare. Svenskarna, som av hävd håller för öronen så fort det börjar talas om psyke ser inte vidden av Reinfeldts världsbild. Och vi skäms väl kollektivt för landets tidigare rasism och lobotomisering av de tröga – nu har vi blivit tröga var till mans!

Kommentarer inaktiverade.