Sprängd anka har man ju hört talas om, men sprängd gök?

Det var väl dock kanske vad någon ville åstadkomma när en sprängladdning placerades invid/på Café Gökboet vid Lilla Torg i Malmö. Bomben fanns vid ingången. Explosionen inträffade vid halvtvåtiden på natten till idag och orsakade ganska stor förödelse. Gökboet och de flesta andra restauranger vid Lilla Torg var stängda då, men på några fanns det strögäster kvar. En del av dessa chockades och en förbipasserande skadades av splitter.

Med all sannolikhet så är väl en sån här sprängning kopplad till någon form av organiserad brottslighet. Men exakt vad det handlar om är svårare att veta. Handlar det om att Gökboet inte accepterat beskydd? Utpressning av annat slag? Hämnd? Bestraffning? Polisen har ännu ingen speciell teori. Eller vägrar i all fall uttala någon.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements