Mordoffret i Malmö hade affärer med Torgny Jönsson

Den 36-åring som mördades vid Sibbarps kallbadhus är en av flera mördade i Malmö som haft affärer ihop med Torgny Jönsson. En man som brukar kallas maffians bankir och som i boken Svensk Maffia – fortsättningen delvis framställs som ett verktyg för Hells Angels. På grund av skriverierna i den boken har han stämt författarna Lasse Wierup och Matti Larsson.

36-åringen är inte det enda mordoffret i Malmö som kan kopplas till affärer med Torgny Jönsson. Det gäller ytterligare två de senaste 5 åren:

2005. 62-åring på Södergatan.

2007. 33-åring på Bennets väg.

I går. 36-åring på Sibbarp.

Alla tre är nu döda. Alla tre med nära affärsmässiga kontakter med Torgny Jönsson, den så kallade Maffians bankir, och utpekade av polis som kriminella. Morden är olösta, men de tidigare offrens affärer har intresserat polisen.

Nu tror jag iofs att dåden inte har samband med att de gjort affärer med Torgny Jönsson (han gjorde affärer med många kriminella utan att dessa hade nåt med varandra att göra) eller ens med varandra. En del i samband med det senaste mordet tyder kanske snarare på en koppling till stridigheterna mellan de så kallade M- och K-falangerna. Dess strider kan i förlängningen ha kopplingar till andra motsättningar inom den jugoslaviska nätverken som så länge varit betydelsefulla inom svenska brottslighet.

Läs också:

  1. Naserligan – en del av juggemaffian
  2. Joksos arvtagare – inblandad i Västbergarånet?
  3. Malmös ”jugoslaviska” maffiakretsar
  4. Exjugoslaviska nätverk: Spelkungen – Rade Kotur
  5. Operation Adam knäckte Balkanrelaterat knarknätverk
  6. Dragan Joksovic – krogkungen
  7. Arkan

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Mordoffret i Malmö hade affärer med Torgny Jönsson”

Kommentarer inaktiverade.