GP sprider lögner om demonstrationerna på lördag

GP har idag (i papperstidningen) spritt ut rena lögner om demonstrationerna på lördag. Nazisterna har inget tillstånd att gå från Backaplan/Hjalmar Brantingsplatsen till Herkulesgatan. De kommer inte heller att göra det, för det skulle innebära att de hade varit tvungna att gå rakt igenom den stora motdemonstration som samlas på Hjalmar Brantingplatsen klockan 11 med avmarsch strax därefter. Detta hade GP:s journalist Joakim Magnå lätt kunnat konstatera om han brytt sig om att göra sitt jobb, dvs kollat de tillstånd som lämnats och pratat med polisen.

Andra media har sedan spätt på förvirringen genom att enbart prata med en person som inte har något med den stora motdemonstrationen att göra. Inte mer än att den lilla demonstration som ordnas av några mindre organisationer utan bred förankring där denna person är en av de ansvariga kommer att ansluta till den stora när vi går förbi.

Den stora demonstrationen samlas alltså klockan 11:00 vid Hjalmar Brantingsplatsen och har en klar icke-vålds plattform och en agenda av att vi ska visa att vi är fler än den patetiska skara nazister som kommer att stå Herkulesgatan invid bilfirmorna på andra sidan moskén sett från Myntgatan/Herkulesgatan. Kring moskén och mellan Kvillestaden och nazisternas lilla samling komerm en stor mängd poliser att befinna sig. Troligtvis kommer vi motdemonstranter och nazisterna inte ens att se varandra.

Betänk också att det sedan 2001 inte har varit en enda kravall i Göteborg och inte en enda sammanstötning mellan vänsteraktivister eller antirasister och poliser där våld använts från vänsteraktivister eller antirasister. Det finns ingen anledning att tro att det ska bli annorlunda denna gång.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 1.  Ska rättvisepartiet och anarkisternas demonstration  gå före eller efter och finns det några garantier på att de inte kommer försöka ta sig igenom poliskedjan och skapa turbulens? Jag litar mycket lite på dessa grupper och funderar på att stanna hemma om dom ska gå i täten och hetsa.

 2.  Ska rättvisepartiet och anarkisternas demonstration  gå före eller efter och finns det några garantier på att de inte kommer försöka ta sig igenom poliskedjan och skapa turbulens? Jag litar mycket lite på dessa grupper och funderar på att stanna hemma om dom ska gå i täten och hetsa.

  • De ska gå efter oss om de överhuvudtaget går med oss. Det finns ingen anledning för dem att hets mot någon. Jag bedömer att det inte kommer att bli några stora problem. Det finns ingen anledning att försöka ta sig igenom poliskedjan. Det finns helt enkelt för mycket poliser och inga nazister.

  • De ska gå efter oss om de överhuvudtaget går med oss. Det finns ingen anledning för dem att hets mot någon. Jag bedömer att det inte kommer att bli några stora problem. Det finns ingen anledning att försöka ta sig igenom poliskedjan. Det finns helt enkelt för mycket poliser och inga nazister.

  • Som vad? Kravaller? Nu driver du allt med mig Erik. Menar du vid ert inställda möte i Göteborg. Det var så vitt ag vet inget slagsmål då. Polisen pepparsprejade några, men inte några Rättvisepartister och det var inget bråk alls. Menar du vid SDU-demon? Då hände ju inget heller. Mer än att polisen röjde bort folk som satte sig i vägen. RS kastade dock inget då. Kanske nån annan gjorde det, men det är inget polisen verkar veta nåt om.

    • Jag var där i september. De enda våldsamma på platsen var polisen som använde pepparsprej i onödan när de skulle röja undan folk. Inga andra. Och knapp dom. Om de hade bett folk flytta på sig så hade folk gjort det. Det hela utspelade sig under cirka 5 minuter på 2 timmar. Det var i princip lugnt. Det är möjligt att du såg smällare under april, men knappast att några rån RS kastade dom. Det var nu era kompisar på extremhögerkanten, nazisterna som gjorde det.

 3. Pingback: GP sabbar medvetet mina länkar | Svensson