Vulkanutbrott på Island – hur blir det med flyget?

Förra gången det var ett allvarligt vulkanutbrott på Island fick flyget i stora delar av Europa ställas in på grund av aska i luften i det europeiska luftrummet. Nu har vulkanen Grimsvötn fått ett utbrott och man undrar ju om det även denna gång kommer att bli problem med flygtrafiken i Europa. En del experter på Islands vulkaner menar dock att risken är liten för att Grimsvötn ska få ett lika stort utbrott som Eyjafjallajökull fick. Därmed får väl risken för flygproblem i Europa anses vara försumbar antar jag. Det finns dock andra experter som menar annorlunda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Vulkanutbrott på Island – hur blir det med flyget?”

  1. Det vet man aldrig hur det kommer att gå med vulkanutbrott. Det finns ingen vetenskap som kan förutse slumpmässiga tillfälligheter. Jordskorpan ät bräcklig och tunt som ett äggskal. Vem trodde att Japan skulle få så katastrofala följder.när jordskorpan vacklade. -Ingen. Det här vulkanutbrottet på Island, kan bli det värsta sedan Krakatoa! Vem vet? Varken du eller jag.

Kommentarer inaktiverade.