Än så länge inga större störningar för flygtrafiken i Europa

Flygtrafiken i Europa har ännu inte drabbats av några större störningar på grund av vulkanutbrottet på Island. Vulkanen Grimsvötns utbrott pågår dock fortfarande vad jag kan förstå och askmolnet blir större. Hittills har dock bara flygtrafiken till och från Island drabbats av problem medan det fungerar som vanligt i resten av Europa. Huvudanledningen till detta tycks vara att vindarna denna gång är gynnsamma för Europa. Delar av Grönlands luftrum har i gengäld fått stängas men det är ju ett problem av mindre dignitet än ett flygstopp över delar av Europa. Grimsvötn är en av Islands aktivaste vulkaner och detta är det kraftigaste utbrottet som Grimsvötn haft sen 1873.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements