12 dömda för ekobrott – flera av dem kopplade till Hells Angels

Del 15 av 27 i serien Maffia och företagande

I en stor ekobrottshärva i Värmland med falska fakturor och svartjobb har 12 personer funnit skyldiga till brott. Flera av de dömda är medlemmar i eller har anknytning till Hells Angels. Ett antal av dem var till och med skrivna i Hells Angels lokal i Karlstad. Det högsta straffet som utdömdes i härvan var fängelse i 5 år.

Domen i Karlstads tingsrätt illustrerar tydligt att svartjobb och ekonomisk brottslighet utgör en central del av viss kriminella gängs verksamhet. Framförallt är det  just Hells Angels och Bandidos som ägnar sig åt ekobrott, fiffel med fakturor, svartjobb och förmedling av svart arbetskraft. Det utgör helt enkelt en bas i deras kriminella verksamhet som dessutom ofta innebär samarbete med mindre nogräknade företagare utan tidigare anknytning till kriminella gäng. Något som är fallet i den stora ekobrottshärva kring vilken rättegång pågår just nu i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Mut- och ekobrottshärvorna i GöteborgÅtal i omfattande svartjobbshärva i Göteborg >>
Advertisements

3 Replies to “12 dömda för ekobrott – flera av dem kopplade till Hells Angels”

Kommentarer inaktiverade.