Borde inte folk resa mindre?

I en värld där klimatproblemet är ett av de största problemen är kanske satsningar på turism inte det allra bästa. Uppvärmningen av jorden är accelererande och kommer att skapa och skapar redan en lång rad allvarliga miljöstörningar och på sina håll i världen svält och försörjningsproblem. En stor del av de utsläpp som resulterar i växthuseffekten kommer från transporter. Därför är transporter av olika slag något som det måste minskas på. Storsatsningar på turism som i södra Bohuslän bygger på att folk reser. Det innebär fler transporter, större utsläpp av växthusgaser och större effekt på jordens klimat.

Det känns om om turism kanske inte är den rätta vägen att gå för att skapa sysselsättning och arbetstillfällen i Bohuslän eller någon stans på jordklotet egentligen. Såvida man inte främst är inriktad på turister som åker kollektivt och kommer från närområdet. Men det är väl inte riktigt fallet med de stora satsningarna i södra Bohuslän.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements