Skottlossning i Jakobsberg

På en lastkaj i Jakobsbergs Centrum utanför Stockholm angreps en man av tre män med skjutvapen idag på morgonen. Han undkom utan skador och polisen har snabbt lyckats gripa en av de tre gärningsmännen. Det vanliga när det är skjutvapen med i bilden är att det handlar om organiserad brottslighet. Så kan det vara även denna gång.

Men det är inte alltid så. Den man som i veckan sköts till döds i Örebro hade vad som är känt inga kopplingar till organiserad brottslighet. Inte heller gärningsmannen i det fallet. Enligt uppgifter i media och från polisen handlade det istället om en arbetsrelaterad konflikt mellan två personer.

Medan brottsligheten i stort minskar, inklusive antalet mord så ökar andelen brott begångna av kriminella gäng. De är dock fortfarande en mycket liten del av brottsligheten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements