Sex dagar i Göteborg år 2001, dag 2

Del 3 av 9 i serien Sex dagar i Göteborg år 2001

SEX DAGAR I GÖTEBORG
Dagbok
Anders Svensson

Dag 2 Onsdag 13/6

Möte med KPML(r) och vaktmästaren på Nordhemsskolan kl 8.00. Genomgång av skolans lokaliteter och annat inför partikamraters övernattning. Fick en nyckel som jag ska överlämna till Christer L samtidigt som jag informerar honom om vad som sagts på skolan. (Detta kommer aldrig att bli gjort då händelseutvecklingen lägger hinder ivägen.)

Kaffe på Cigarren och därefter ner till Lagerhuset för att se om något finns att göra. En strid ström av politiska aktivister söker sig mot Lagerhuset för att checka in på sitt boende. De som kommer så här tidigt får bo på Hvitfeldtska. Det fanns arbete att göra.

Demoledningsmöte på Forum.  Ringer jobbet och säger att jag tar ledigt hela dagen.

Hämtade Jörgen och Marco på tåget. Åt mat på Bombay. Visade dem till IMC på lagerhuset. Donade lite till på Lagerhuset.

Cyklade förbi Hvitfeldtska på hemvägen, allt var lugnt där. Journalister från GT och Aftonbladet vill ta sig in. De nekas inträde. Aftonbladet pratar jag personligen med. De blir lite sura men lugnar sig så småningom. Pratar lite med bovärden. Allt lugnt.

Väl hemma ringer jag Annicka. Hon är nu på Hvitfeldtska och berättar för mig om polisbilen som kört in på området samt att folk ställt sig ivägen och då vände bilen och körde bort. Ringer Göran Nordenstam i polisens kontaktgrupp om incidenten. Han menar att de som stoppat bilen uppträtt hotfullt mot polisen och att de såg mycket allvarligt på det inträffade.

Anders_S

Hela dagboken från Göteborg 2001 finns publicerad i ett stycke. Jag kommer dessutom att under denna vecka att på rätt datum publicera avsnitten ur dagboken för det datumet. De första dagarna skrev jag inte så mycket, men det skulle bli mer.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om 

Series Navigation<< Sex dagar i Göteborg år 2001, dag 1Sex dagar i Göteborg 2001, dag 3 – den värsta dagen >>
Advertisements