Södertäljenätverket – ett mycket brottsaktivt kriminellt nätverk

Södertäljenätverket, ett kriminellt nätverk med huvudsaklig hemvist i Södertälje och den syrianska befolkningen i staden är ett av Sveriges mest brottsaktiva kriminella nätverk. Individer som ingår i nätverket som också kallas för Syrianska brödraskapet har begått alla sorters brott från narkotikabrott, grova rån och mord till trafikbrott. Svartjobb och svarta pengar är precis som hos de flesta kriminella gäng också en omfattande verksamhet.

En del av knarksmugglingen och handeln med knark i Sverige anses vara under Södertäljenätverkets kontroll. Speciellt är man inblandade i handeln med heroin och kokain via den så kallade balkanrutten. Där tävlar man med olika jugoslaviska nätverk om inflytande, makt och pengar. Troligen deltar man även i knarkhandeln via Nederländerna och kanske också i direktimporten av kokain från Colombia med flygande så kallade knarkkurirer som sväljer knarket inpackat i kondomer. Den position som Södertäljenätverket har på drogsidan i östra Sverige motsvaras förmodligen av Naserligans position inom samma område i västra Sverige och Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements