Den minskande trafikdöden

Över tid har antalet biltrafikdödade i Sverige minskat kraftigt. På 1960-talet dödades cirka 1 300 personer varje år i biltrafiken. 2010 dödades 220. Detta trots betydligt fler bilar nu än på 1960-talet. Utvecklingen är tydlig. Trafikdöden minskar. Därför är GP:s, SVD:s med fleras rubrik om att trafikdöden just i år verkar öka något i förhållande till förra året lite underlig, ”Antalet trafikdöda fortsätter öka”. Det är ju ett påståenden som helt enkelt inte är sant och därför det en märklig rubrik.

De sista tio åren har trafikdöden minskat kraftigt medan dödstalen på 1990-talen var stillastående. Även om antalet biltrafikdödade går upp något i år i jämförelse med förra året så är trenden faktiskt en fortsatt minskning. Sverige är i internationell jämförelse världens säkraste land när det gäller trafiken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements