Gnälliga metalfans

De som besöker Metaltown ute Galoppbanan på Hisingen gnäller över kommunikationerna. Det går inte att ta sig hem grinar de. Visst finns det en hel del fog för gnället då antalet specialbussar som arrangörerna fixat är litet. Enligt arrangörerna hade man beställt 65 bussar, men man har bara fått 22. Kapaciteten är med andra ord begränsad och galoppbanan ligger verkligen ut i tassemarkerna på Hisingen. Långt ifrån all ära och redlighet.

Men orkar man promenera till hållplatsen Östergärde (korsningen Hisingsleden/Björlandavägen) vilket inte är alltför långt så går det ordinarie linjebuss (linje 25) till Hjalmar Brantingsplatsen en gång i kvarten och lika många i andra riktningen då man hamnar i Torslanda där det i likhet med Hjalmar finns en mängd bussar att byta till.

Så det är faktiskt inte så extremt problematiskt som de gnälliga metalfansen gör gällande. Men besvärligare än Frihamnen är det förstås. Kanske är metalfansen rentav lite för bortskämda?

Ska alla försöka åka på en gång så funkar det förstås inte. Liksom inte heller mitt i natten förstås (ordinarie bussar slutar gå strax efter klockan 2 på natten). Men då kan man ju kanske vänta ett par timmar tills bussarna börjar gå igen (strax efter 5 på morgonen). Kanske kan man promenera över och våldgästa Volvo-Tuve?

Kanske borde inte heller en festival på ett sånt öde ställe som Galoppbanan sluta mitt i natten? Så man får nog säga att det hela är ganska misskött av arrangörerna också. För slutar musiken mitt i natten så måste man ju skapa möjligheter för folk att ta sig därifrån. Dumt och klantigt av dem helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Arrangörerna ska ha fixat fler bussar idag. DS.

Advertisements
 • Mr nZANE

  Bara för att upplysa skribenten. Efter midnatt går bussarna vid Östergärde var 30e minut. En buss tar sådär 150 personer, dvs full buss på studs. Matematiken är inte så svår. Vi är inte gnälliga, jag tog det med ro och hade rätt skoj på vägen hem. Jag är dock en stor snubbe på 195cm och 110kg, så jag hade ganska god överblick. Småflickor på sådär 150cm och 40kg hade det dock svårare. Flertalet fick panikångest pga trängseln när 20000 människor knuffades ihop som en skock får. Men tja, vi är väl gnälliga.

  • Tror du inte jag vet det att bussarna går varje halvtimme på natten? Kanske skulle du också läst till sista stycket där jag också påpekar arrangörens ansvar. Det idiotisk med att sluta med musiken mitt i natten och det idiotiska med att inte ordna så att folk kan åka hem.

 • Men det är väl klart att alla stannar till sista konserten som vanligtvis är det bästa bandet? Och att alla lämnar samtidigt då? Rekommendationen att man kan vänta i ett par timmar blir inte så lysande då. Skulle nog också blivit gnällig.

  • Man kan också promenera till Tuves bostadsområde från galoppbanan. Ett par kilometer bara. Längre är det inte heller till Länsmangården eller Tolered. Då är man helt plötsligt inne i stan. Men det är klart, det finns inga kommunikationer där heller, liksom det inte finns det vid Järntorget mitt i natten.

 • Eller så är det (som du skriver) arrangörens ansvar och om dom misslyckas har vi som kunder en rätt att klaga på det.

  • Ja, det är så också. Du har rätt. Kanske båda delarna, eller bara arrangörens ansvar.

 • Anonym

  -”Det är fett ovärdigt” som min 24 åriga son sa om gårdagens tillställning. Det kostar 1500 kr. att bli förnedrad i ett par dagar, sedan tillkommer 60 kr. för en mugg halvljummen öl om du har tur att komma fram till öltältet. Jag kan inte annat än att få känslan av kofösning, och att man räknar med att det bara är oerfarna tonåringar som ändå inte har nå’t dom skulle ha sagt som kommar att vara tacksamma för få att halka run i köer i timmar. Om man är så korkad så att man som en 40+ are tror att man ska få njuta av lite bra livemusik  med en öl i handen och samtidigt känna sig respekterad får man nog åka till SWEDEN ROCK. Där var det bara närmare 35 000 pers.som blev servade på ett fantastiskt sätt. Man stod nog aldrig mer en någon minut i kö vare sig till toa eller öltält och fem scener var hela tiden gång utan problem. Det var tur att System of a down räddade kvällen.

  • Sweden Rock är nog grejen. Metaltown på landet verkar ju inget vidare.

  • Sweden Rock is the shit. Var en klar höjdare i år.