32-åring gripen för Fittjamord

En 32-årig man har gripits för mordet på en man i 25-årsåldern i Fittja. Gripandet i mannens lägenhet i Botkyrka var odramatiskt. Den gripne mannen är enligt uppgifter känd av polisen sen tidigare. Enligt vissa uppgifter ska även den skjutne vara känd av polisen sen tidigare. Han sköts inte i närheten av sin egen bostad, som finns i Norsborg, utan i en trappuppgång där hans familj bor. Om det är så tyder det mesta på nån typ av gängrelaterat våld och inte på nåt så urbota löjligt och meningslöst som hämnd för en fotbollsmatch som Aftonbladet spekulerar kring.

Det är oklart om det hela har med en tidigare skottlossning i Fittja den 30 maj att göra eller om det kan hänga ihop med mordet i Åkersberga förra veckan. Men det är ganska klart att den skjutne, Osman Kizil, har kopplingar till helikopterrånet då han ska ha varit tränarkollega med Charro Charbel som är en av de dömda för helikopterrånet. Exakt hur starka dessa kopplingar är, är oklart. Att de varit kollegor betyder ju inte att de har begått brott tillsammans. Det kan också finnas kopplingar till nåt av de stora värdetransportrånen i Danmark för några år sen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. 20 juni: 32-åringen är enligt uppgift inte längre misstänkt. DS.

Advertisements