Saabs saga är all – Muller är blåsningarnas kung

Saab som personbilstillverkare är med all sannolikhet slut. Redan när General Motors tog över fabriken i Trollhättan började nedgången och sen dess har det bara gått utför. När General Motors efter en lång rad år av förluster ville sälja företaget var det i praktiken en nedläggning. Alla så kallde räddningsförsök därefter har inte varit nåt annat än rena lurendrejeriet. Med fifflaren och lurendrejerimästaren Victor Muller i spetsen än en gång. Denna gång med hjälp av Vladimir Antonovs eventuellt skumma pengar.

De så kallade bilexperter som hävdat och hävdar att Saab Automobil gått och går att rädda som personbilstillverkare är bara medspelare i samma smutsiga spel som den misslyckade näringsministern Maud Olofsson, Victor Muller och Vladimir Antonov. Andra medspelare som inte spelat med rena kort är facket i Trollhättan och kommunens företrädare.  Om de blivit lurade och blåsta av Victor Muller och Vladimir Antonov eller spelat med av eget intressen spelar inte så stor roll. De har medverkat i ett lurendrejeri som lett till att folk förts bakom ljuset och lurats att tro att Saab haft en framtid som biltillverkare. Nu står de där utan lön. Långivarna och/eller garanterna för lånen från olika håll och kanter lär inte få tillbaks några pengar utan kan förmodligen också känna sig blåsta.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Kjellberg, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Saabs saga är all – Muller är blåsningarnas kung”

Kommentarer inaktiverade.