Revolution i Grekland?

Det håller jag nog för ganska otroligt, men i vilket fall som helst så befinner sig landet i vad man nog ska kalla en förrevolutionär situation. Det är stökigt och oroligt gatorna, polisen skjuter tårgas mot demonstranter. Samtidigt är det också lugna massdemonstrationer, generalstrejk och en mängd protester i hela landet, inte bara i Aten.

Den grekiska regeringen kommer dock förmodligen inte att kunna genomföra sina krisprogram och privatiseringar, oavsett vad man beslutar i parlamentet idag. Grekland kommer med all sannolikhet att i konkurs ändå. För folket i Grekland är det bra. Då behöver man inte betala de rikas skulder, bankernas skulder, de skulder som orsakats av spekulation, fiffel och korruption. Då kan man göra som Island och Argentina. Börja om från början.

Intressant?
Läs mer: Internationalen,
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements