Gangsteruppgörelsen i Norrköping – Outlaws och Black Cobra

Gangsteruppgörelsen i Norrköping häromdagen handlar enligt Corren om att en långvarig personlig konflikt utvecklats till en konflikt mellan de gäng som de båda männen tillhör. Dels handlar det om en 31-åring, tidigare skriven i Norrköping, men numera skriven i Malmö, dels om en tungt kriminellt belastad 38-åring som är hemmahörande i Norrköping med strak band till ledande personer inom Black Cobra och M-16.

31-åringen ska enligt uppgifter vara inblandad i försök att starta en Outlaws-avdelning I Norrköping och ska vid uppgörelsen ha burit en Outlaws-tröja. Redan i mars överfölls 31-åringen i sit hem och knivskars och nu blev han alltså skottskadad. För överfallet i hans hem greps 4 personer med kopplingar till Black Cobra och M-16 som misstänkta för dådet, men släpptes senare i brist på bevis. M-16 är ett gäng som anses allierat med Black Cobra. I samband med skottlossningen vid Deli Kök & Bar häromdagen har 5 personer med anknytning till Black Cobra och M-16 gripits och anhållits, en 27-åring med skyddade personuppgifter, en från Norrköping, en från Linköping, en från Motala och en från Göteborg. Den 27-årige mannen var den som knivhöggs.

Förutom dessa fem från Black Cobra och M-16 har 7 personer med anknytning till Outlaws MC anhållits. Den skottskadade 31-åringen från Malmö, en skottskadad 38-åring från Katrineholm, en 30-åring som bor i Östergötland och är bror till 31-åringen, ytterligare en person från Norrköping, en från Stockholm och en från Nyköping.

M-16 är ett gäng med stark anknytning till Linköping och med kopplingar till Black Cobra som också uppges existera i Linköping där det enligt Corren finns stora problem med organiserad brottslighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements