19-åring gripen för skott mot Bandidos MC

En 19-åring från Landskrona har gripits för skotten mot Bandidos MC i Helsingborg. Han körde förbi lokalen på en motorcykel och avlossade en salva med ett automatvapen. Träffbilden var usel, endast ett av minst 18 skott träffade faktiskt Bandidos lokal. Tur var väl det för utanför lokalen satt en 7-8 män som hade kunna bli skadade eller dödade. Jim Tinndahn, europapresident för Bandidos MC är mycket förvånad över det inträffade:

Dagen efter skotten råder ett lugn på Miatorp. Utanför lokalen står några ur gänget och diskuterar nattens dramatik. Bland dem finns Bandidos Europapresident Jim Tinndahn. Han märkte inte själv skottlossningen.

– Jag hade precis gått och lagt mig med mina barn och somnat. Sen bankade det på dörren och helt yrvaken undrade jag vad det var fråga om.

Krasst konstaterar han att skytten siktade dåligt.

– Det har bara blivit en träff här, säger han och pekar på ett skotthål i väggen ovanför ett elskåp.

Han vet inte att en person gripits för dådet. Och blir förvånad när han får höra om en 19-åring från Landskrona är misstänkt.

–  Från Landskrona? Vi har inte något otalt med någon där.

– Vi finner oss inte i att någon skjuter på vår lokal. Men nu är han gripen och blir säkert häktad och dömd.

Problemet med det uttalandet är ju att så skulle Bandidos säga även om de visste anledningen till skotten mot dem. Dvs förneka all kännedom om orsak, varför, vem osv. Men kanske var det bara en 19-åring som ville visa sig tuff inför några andra smågangsters på hemmaplan. Eller så är det nåt allvarligare på gång.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements