Per Gudmundson och Galago

Det är på på något sätt symptomatiskt att en tidning som inte ett ögonblick drar sig för att sprida lögner om Ship to Gaza är enormt upprörda över ett eventuellt fiktivt hot mot Per Gudmundson i ett seriemagasin, Galago. Över Israels behandling av palestinier är man aldrig upprörda. På nåt sätt känns det som om Svenska Dagbladets verklighetskoll felar.

Sen kan jag förstås hålla med om att de två vänsterpartisterna Kawa Zolfagary och Simon Fors uttryckte sig helt olämpligt på Twitter. Men samtidigt är det ju också förståeligt att man känna på det viset inför Per Gudmundson. Ledarskribenten i fråga tycks ju ibland totalt sakna verklighetskontakt och trovärdighet. Han sprider islamofobi, invandrarfientlighet, fördomar och annat i en strid ström. Det hela är faktiskt lite av storm i ett vattenglas och Svenskans reaktion uppenbart totalt överdriven. Jag tycker inte heller att Galago gick för långt.

Intressant?
Bloggat: Neuding,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Per Gudmundson och Galago”

  1. Det är förmodligen ett försök av SvD att dölja Per Gudmundsons magplask från midsommardagen och kommer efter Dilsa Demirbag-Stens inlägg i DN 29/6.
    Svd:s anmälan till polisen om olaga hot gjordes ju redan 25 maj alltså en för en månad sen och slås först nu upp stort på tidningens sidor.

    1. Jo, men det var först nu som JK valde att lägga ner utredningen. Därav att det är nu som SvD skriver. Men visst är det troligt att SvD gör detta i ett försök att svärta ner de som var kritiska till sverigedemokraten Gudmundson. SvD har ju numera en ledarsida med en tydligt brun färg.

  2. De flesta som träffat Gudmundson (däribland en person som vi båda känner) säger att han är jättetrevlig men har vidriga åsikter.

    Jag kan inte tolka det som något annat än att karln är en förbannat bra skådespelare. En med hans åsikter kan inte vara en bra människa.

Kommentarer inaktiverade.