Indiana Jones på riktigt

Några indiska arkeologer har i dolda kamrar under ett tempel i den indiska delstaten Kerala hittat en otrolig skattgömma. Diamanter, guld, guldsmycken, silver, smaragder och mycket mer till värden motsvarande flera miljarder svenska kronor. Rikedomarna tros ha gömts av forna furstesläkter, maharajor och rajor i olika indiska småriken.

Sree Padmanabhaswamy-templet som det handlar har administrerats av en stiftelse med en styrelse ledd av Uthradan Thirunaal Marthanda Varma, maharaja av Travancore. Denne har hävdat att han har suverän rätt til templet. Kravet har dock avvisats i indisk domstol.

Hela historien har onekligen lite drag av att Indiana Jones söker och hittar gömda skatter, men med en väsentlig skillnad. Inga märkliga fällor, inga infernaliska skurkar, inget våld och inga hisnande jakter där arkeologerna med nöd och näppe klarar livhanken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements