Mina läsare – män, unga män

Det är uppenbart att jag huvudsakligen har män som läsare, ganska säkert unga män. Men  de är också nyhetstörstiga och nyhetsintresserade. Hur kan jag nu veta detta kanske nån undrar. Enkelt. Varje gång det är nyheter på TV så minskar antalet besökare och läsare på min blog. Varje gång det är en viktig fotbollsmatch på TV, nån landskamp eller så, så minskar antalet besökare och läsare på min blogg. Igår upptäckte jag dessutom att jättekonserten på Ullevi, med 4 hårdrockband, Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica också minskade antalet läsare. Det mesta tyder alltså på att mina vanliga läsare är män, förmodligen i huvudsak unga män. För det är väl främst män som lyssnar på hårdrock (det var i alla fall främst män på konsertbilderna) och främst män som tittar på fotboll.

Det är också det som är min målgrupp. Arbetarklass och män. Jag skriver om ämnen som jag skulle diskuterat i fikarummen, med mina arbetskamrater på Saab, Pååls, Cactus och andra arbetsplatser där jag arbetat. Mina arbetsplatser och mina arbetskamrater har i huvudsak varit manliga. Pååls är ett undantag de flesta som arbetade där var kvinnor och det är säkerligen så idag också, men mina arbetskamrater, elektriker och mekaniker, var män. Det är ett medvetet val jag gjort. Ämnesvalet bestäms också av att jag vill dra läsare från sverigedemokratiska bloggar. De skriver mycket om brott och brottslighet. Det gör jag också. Brott och brottslighet är sådant som vanliga människor upplever som ett problem. Därför skriver jag om det. Sen skriver jag också om sånt som intresserar mig personligen, järnvägar, miljö, kollektivtrafik, stadsplanering, historia, ekonomi, finansfamiljer, brottslighet och gangstergäng. Böcker är jag också intresserad av, men de flesta recensioner skrivs av en vän, Hans Norebrink.

Förresten hördes konserten på Ullevi rätt bra där jag bor, Anthrax och Metallica hördes bättre än Megadeth och Slayer. Inte min musik direkt och Megadeth var faktiskt erbarmligt tråkiga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Mina läsare – män, unga män”

  1. Ehum, unga män? Jo, jag tackar. Men Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica är väl musik för oss medelålders 70-talister med barn och volvo? Fast vi har iofs kallats ungdomar sen vi var 13 tills vi är 40, så…

    Men jag tror att läsa politiska bloggar i stort är lite av en mans-sport.

Kommentarer inaktiverade.