Uppgörelse i gängvärlden stoppad av polisen

De bilar som stoppades av polisen igår kväll strax söder om Mölndal innehöll i huvudsak medlemmar i Black Cobra. Ett gäng som haft svårt att etablera sig i Göteborgsområdet, men är starkt i Danmark och Skåne ( i alla fall i Malmö). Black Cobra är också ett av de gäng som vara inblandat i uppgörelsen med Outlaws MC i Norrköping i förra veckan. På samma sida som Black Cobra i den uppgörelsen var också ett annat gäng, M-16. Troligtvis även Hells Angels MC även om de inte deltog i själva skottlossningen.

Total stoppades 16 bilar i polisinsatsen och rånarluvor och pepparsprej beslagtogs. En pistol hittades vid vägkanten. Totalt fanns det ett 40-tal personer i bilarna. De var både från Danmark och Sverige.

Det kan finnas kopplingar till beskjutningen av Bandidos lokaler i Helsingborg. Den 19-åring som sitter häktad för det dådet har anknytning till Black Cobra och Bandidos  MC finns ju i Göteborg. En upptrappning av denna konflikt är något som polisen i Helsingborg tycks ha förutsett men inte polisen i Göteborg. Oavsett det har man i alla fall lyckats avstyra nån form av hämndaktion i Göteborg. Bilarna bevakades hela tiden de var i Göteborg.

Eftersom inga vapen (med undantag av pistolen i diket) fanns i de stoppade bilarna så torde det betyda att nåt gäng i Göteborg skulle förse dem med vapen. I Norrköping anses Hells Angels ha försett Black Cobra och M-16 med vapen, Hells Angels är starka i Göteborg med tre avdelningar, med lokalorganisationer av såväl Red Devils MC som Red & White Crew och kopplingar till en rad andra enprocentsmc-klubbar i Göteborg. De är dessutom fiender med Bandidos MC.

Nyligen sköts ju också flera gånger mot en man i Backa med ett förflutet inom Bandidos MC.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Uppgörelse i gängvärlden stoppad av polisen”

Kommentarer inaktiverade.