Yxor har en tendens att skada folk svårt

Först var det en slags trafikolycka, nån typ av trafikincident. Enligt rapporterna. Sen blev det ett yxöverfall då en av de blister som var inblandade i trafikincidenten uppenbarligen fick ett hjärnsläpp och gick lös på den andre med en yxa.

Är det någon som går lös på någon med en yxa brukar skadorna bli allvarliga. Så också i detta fall. Fast man misstänker ju att även han som använde yxan har nån typ av allvarlig skada. Sådana hjärnsläpp och sådant agerande är liksom inte helt normalt. Eller är det helt normalt i Helsingborg?

Efter yxviftandet försvann den misstänkte gärningsmannen i en BMW. Jag misstänker att också detta faktum berättar något för oss. Kanske är BMW-förare mer benägna att få hjärnsläpp och vifta med farliga vapen. Polisen har ju BMW-motorcyklar så det finns ju ett visst empiriskt stöd för den tesen. För onekligen viftar ju poliser med farliga vapen oftare än andra människor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Yxor har en tendens att skada folk svårt”

  1. Min favo är fortfarande artikeln om ett 30-tal personer som gick lös på varandra med slagträn – efter ett tvättstugebråk! Ibland känns det som folk är lite väl dåliga på det där med proportioner. Hur mycket kan ludd i torktumlaren vara värt?

      1. Ett av mina tydligaste minnen av min far, var just ett bråk kring tvättstugan i Gårdsten. Kärringarna hämtade sina gubbar, för gubbarna stod ära på spel och att inte backa upp tanten oavsett vad skulle skapa mer besvär för dem. Så det blev handgemäng och poliser åt alla håll. Sen dess har jag bott på många olika ställen (betongställen givetvis) och aldrig varit med om slagsmål i tvättstugan, tror det minskat lite nu när de är bokningsbara och inte stora hallar med maskiner i som man skall samsas kring. Däremot har jag varit med om stölder, pervon och vandaler i tvättstugan.

Kommentarer inaktiverade.