News of the World läggs ner men är Fox så mycket bättre

Skandaltidningen News of The World läggs ner efter att ha existerat sen 1843. Den uppgivna anledningen är att ägaren Rupert Murdoch och hans News Corp stänger ner tidningen på grund av en omfattande olaglig avlyssningsskandal. Under lång tid hart tidningen avlyssnat brottsoffer, krigsoffer och kändisar. Kanske så många som 4 000 personer har blivit utsatta för tidningens integritetskränkande och olagliga metoder.

Men Murdoch behåller sin andra brittiska tabloid, The Sun, en tidning som förmodligen uppför sig ett dugg bättre än News of the World (NotW). Den ser likadan ut, skriver samma skit och har förmodligen precis samma arbetsmetoder. Det är väl på den tidningen många av de som slutar på News of the World kommer att hamna. Enda skillnaden mellan The Sun och NotW är väl att den senare tidningen åkt fast för sina olagliga metoder, men inget sådant har avslöjats om The SUn. Ännu.

Inte nog med det, det US-amerikanska TV-bolaget Fox (med en mängd olika kanaler och stationer)  som också ägs av News Corp och därmed Rupert Murdoch, är väl inte heller den så mycket bättre än NotW. En högerextrem propagandakanal med låg trovärdighet och begränsad sanningshalt för det man presenterar. En slags TV-världens motsvarighet till NotW.

News Corp är en av världens största mediekoncerner med intressen i en mängd olika media. Dekändaste tidningarna är väl brittiska The Times och US-amerikanska Wall Street Journal. Men koncernen äger en mängd tidningar i hela världen, en mängd TV-kanaler, och man vill kontrollera fler. Det stundande köpet av BSkyB i Storbritannien kan faktiskt vara den egentliga anledningen till att Murdoch faktiskt lägger ner NotW. För annars kanske miljardaffären i TV-branschen inte hade blivit av. Risken för det finns faktiskt fortfarande då krafter agerar för att affären ska stoppa.s

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements