Storm i ett vattenglas om HBTQ-fanor

Patriotiska studentförbundet som leds av (består av, han kanske är den ende medlemmen) den excentriske (en del skulle nog säga bisarre, gammalmodige eller knäppe) Torsten Persson, tycker HBTQ-flaggorna ställt till besvär och vill inte att de ska hissas överallt. Torsten Persson är en lätt underlig figur som en gång i tiden fattade tycke (efter att ha varit vikarie i hennes klass en gång) för vår äldsta dotter och nån gång ringde eller dök upp vid vår bostad. Patriotiska studentförbundet sköter hissandet och halandet av kommunens flaggor under ledigheter och semestrar.

Det må vara så att det ställer till besvär att HBTQ-fanor och andra fanor som inte är nationsfanor hissas överallt, men inte kan det då vara nåt större problem. Om inte Patriotiska studentförbundet kan sköta hissandet finns det säkert nån annan som kan göra det.

Å andra sidan är det väl knappast nåt större problem om fanor inte hissas precis överallt heller som Lars Gårdfelt anser att det är. Jag kan inte se att det skulle gör nån som helst skillnad eller ställa till nåt problem om HBTQ-flaggan eller nån annan flagga inte hissades precis överallt. Och att mans ka var lojal mot kommunen är bara för bisarrt. Jag begriper inte ens det resonemanget. Lojal mot den korrupta kommunen Göteborg? varför det. Lojal mot medmänniskorna, lojal mot väljarna, lojal mot arbetarklassen. Sånt begriper jag. Djupt problematiskt? jag tycker nog Gårdfelt borde slappna av lite. Det handlar om tygbitar.

En storm i ett vattenglas, en sommarnyhet. Löjligt. Både av Torsten Persson och Lars Gårdfelt som av Göteborgs-Posten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Håller med dig till vis del, att det må vara en storm i ett vattenglas men samtidigt så är regnbågsflagan oerhört värdelandad både politiskt och idéologiskt och för mig när jag kom ut på morgonen och så gatt den var hissad på Johannebergsskolan så kände jag en fruktansvärd avsmak för att kommunen ville göra några enkla politiska poäng av att gå RFSL till mötes, ett RFSL som rättfärdiga sin existens med att underblåser tankar om att HBTQOSV skulle vara utsatta, hatade, kränkta och hotade offer, (vilket jag själv aldrig upplevt) istället för att fokusera på att bygga upp starka individer.

    Så jag upplevde min stad och min sexualitet kapad den morgonen, vilket inte va så jätte kul och skulle därför för att staden just skall vara en plats för alla inte att den använder andra symboler än nationsflaggan och sitt vapen.

    • För mig är frågan i sig ganska ointressant. Jag har inget emot att man hissar vilka flaggor som helt och det spelar mig heller ingen större roll om man inte gör det. Det är ingen viktig fråga.

    • För mig är frågan i sig ganska ointressant. Jag har inget emot att man hissar vilka flaggor som helt och det spelar mig heller ingen större roll om man inte gör det. Det är ingen viktig fråga.