Israel – allt mer odemokratiskt

Israel är en kolonial apartheidstat med inskränkningar av rättigheter för en del av sin befolkning. En stat begränsningar av rörelsefrihet och det mesta i demokratisk väg för de som bor på av Israel ockuperade eller på annat sätt kontrollerade områden som de palestinska enklaverna på Västbanken och utomhusfängelset Gaza. Det gör Israel till en odemokratisk stat.

Hamas-regimen på Gazaremsan eller framförallt den korrupta Fatahregimen på Västbanken gör sitt till för att i praktiken hjälpa Israel med att kontrollera den palestinska befolknngen. Fatah samarbetar i praktiken direkt med Israel och förtrycker sitt eget folk. Hamas förtrycker sitt eget folk.

Men Israel sjunker allt djupare i ett odemokratiskt träsk, nu har man ifört lagar som förbjuder att man uppmanar till bojkott av landet. Man inskränker yttrandefriheten allt mer genom bisarra beslut. Sen länge förbjuder man handel med Gaza-området. Inte ens humanitära hjälpsändningar får Gaza ta emot. Detta helt i strid med folkrätten. Demokratin inskränks allt mer, för alla.

Bojkotta Israel!

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, AB1, 2, SR
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements