Utlämnas Assange till Sverige?

Del 31 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Idag ska det avgöras i brittisk domstol om Julian Assange ska utlämnas till Sverige för att förhöra som misstankarna om våldtäkt. Troligen blir det väl en utlämning. Men jag förstår verkligen inte varför inte svenska utredare helt enkelt kunnat åka till Storbritannien, förhört Julian Assange och sedan åtalat honom eller lagt ner åtalet beroende på läget i utredningen. Om man had gjort så hade ju fallet varit avslutat sen länge. Hela hanteringen är milt sagt underlig må jag säga.

I själva skuldfrågan har jag. lika lite som alla förutom kvinnorna i fråga och Julian Assange någon som helst aning om vad som faktiskt hänt. Det betyder dåligt bevisläge, ord mot ord. Sådant brukar betyda nerlagt åtal eller frikännande dom. vilket är riktig. man ska betraktas som oskyldig tills man är bevisat skyldig. Något som ofta är mycket svårt om ord står mot ord som det ofta gör i våldtäktsmål.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Fler underligheter i Assangeaffären – polis vän med målsägareJulian Assange utlämnas till Sverige >>
Advertisements