Ship to Gaza-båt bordad

Den franska båten Dignité/Karama (Värdigheten) ska enligt uppgifter från bl.a. AFP vara bordad av israelisk militär. Ombord på båten befinner sig svensken Dror Feiler. Enligt uppgifter från Al Jazeera är båten nu på väg till Ashdod i Israel.

Genom att den israeliska militären skurit av Dignités förbindelse med omvärlden har man tills vidare skaffat monopol på informationen om vad som händer på båten, vilket manar till källkritik och försiktighet med vidarespridning av alla uppgifter.

Det kan också vara värt att påpeka att de israeliska örlogsfartygen av allt att döma sökte kontakt med Dignité på internationellt vatten norr om El Arish, alltså ett gott stycke väster om Gaza, utanför egyptiskt territorialvatten.

Bryt blockaden av Gaza!

Intressant?
Bloggat: gusart, Duroj, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Personligen tycker jag det är bra att båten bordades. Att försöka segla igenom en blockad är en krigshandling. Ship to Gaza har alltid fått erbjudandet från Israel att ta sakerna de fraktar landvägen – något de alltid nekat till. Det ger ju ingen publicitet.

  Det här jippot är inte till för befolkningen i Gaza – det är för att organisatörerna vill ha uppmärksamhet. De är inte för Gazas folk – de är emot Israel.

  • 1) Blockaden är sig olaglig och ett brott mot Geneve-konventionen. Det är inte olagligt att försöka bryta en blockad som inte ska få finnas enligt internationell lag.

   2) Problemet är att Israel förhindrar vissa varor att föras in, som t.ex byggnadsmaterial, musikinstrument, nötter, etc. Det fördröjer också leveranser, ibland så att varor förstörts. Målet måste alltså vara att bryta blockaden där Israel kontrollerar vad Gaza-borna ska få tillgång till.

   3) Självklart vill organisatörerna ha uppmärksamhet. Detta därför att de vill omvärlden ska inse hur brutal blockaden mot Gaza är och hjälpa till att bryta den. Det skulle verkligen hjälpa befolkningen i Gaza som p.g.a blockaden och dess förbud på export har en arbetslöshet på 45%.

   4) Det är inget fel att vara emot en apartheidstat som Israel.

 • Pingback: Israeliska pirater fortsätter härja i Medelhavet « Röda Berget()

 • Stanley Greenberg är en representant för The Israel Project, en fanatisk PR-organisation för Israel som försvarar ockupationen av palestinsk mark. Den undersökningen är inte värd ett vitten.

  Lika bra du slutar med dina propagandakommentarer nu.