Trebarnsfar dödades av polisen – resultatet blev upplopp

I torsdags sköts den 29-årige Mark Duggan (enligt brittisk media en trebarnsfar, svensk media ger honom fyra barn) ihjäl av brittisk polis i Tottenham i norra London. Enligt en del uppgifter ska det ha varit skottväxling och en polis ska också ha skadats. Men uppenbarligen kan det vara nåt skumt med hela händelseförloppet när Duggan dödades och det undersöks av den oberoende myndigheten i Storbritannien, The Independent Police Complains Commission (IPCC),  som utreder polisers misstänkta brott. Där är det nämligen inte som i Sverige att polisen själva undersöker polisers misstänkta brott. Med givet resultat, väldigt få poliser blir åtalade och fällda för brott i Sverige. Enligt min mening borde Sverige ha ett liknande system med en oberoende myndigheter som utreder polisers misstänkta brott.

Igår utbröt kravaller i Tottenham vid protester mot dödsskjutningen utanför polisstationen i Tottenham. Protesterna började fredligt men av någon anledning gick det över styr och våldsamheter uppstod. Förmodligen är dock våldsamheterna kraftigt överdrivna i media, då de får en lokal och ganska liten kravall i Tottenham att bli till att London är en krigszon. Tottenham är liksom inte London som media tycks tro. Det ska enligt uppgift endast ha varit nåt hundratal personer som deltog i protesten mot polisens dödsskjutning. Enligt media sattes två polisbilar och en buss i brand. Ett antal affärer angreps också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Trebarnsfar dödades av polisen – resultatet blev upplopp”

  1. Förstår verkligen inte varför vår polis inte utreds av ett oberoende organ. I dagsläget kan en polis som säljer saker på loppis bli avskedad, medan tunnelbanepoliserna som trakasserade och hotade en journalist smiter undan med en varning och är åter ute i fält. Förjävligt.

    1. Folk skulle inte vara så upprörda om de inte misstänkte att allt inte står rätt till. Om alla kulor kommer från polisvapen undrar man ju om inte vapnet som hittades i taxin kan vara planterat.

Kommentarer är stängda.