Media skriver så mycket skit om Englandskravallerna

Det är klart att kravallerna i England innebar att folk dödades, rånades och överfölls. Det är en bieffekt av kravaller. Idioter, våldsverkare, kriminella brukar inte starta kravaller  men de sluter upp i dem för att dra nytta av dem. Framförallt kan de inte sätta igång så omfattande oroligheter som det handlar om i England. För det krävs det ett djupt och legitimt missnöje med tingens ordning. De som deltagit i upploppen är i alla åldrar, det är i huvudsak vanligt folk. Vanliga fattiga, vanliga arbetare, vanliga arbetarfamiljer.

Att fokusera på på rån, individuella misshandlar, mord och liknande bidra till att skapa missförstånd och förvirring kring vad upploppen i England faktiskt handlar om och beror på. Det handlar ren desinformation från medias sida. Istället för att vis upp de materiella och social orsakerna till kravallerna försöker man misskreditera de som deltog, de fattiga i England genom att påstå att det bara handlar om brottslingar och kriminella. Det är kriminellt av media att göra så.

Det är sociala grunder bakom upploppen i Storbritannien. Problemen kan inte lösas med mer repression, mer övervakning och kontroll eller med poliser och militär. Lika lite i England som i Kina eller Syrien. Man angriper på det sättet bara symptomen, inte orsakerna. Sådant löser ingenting utan gör det värre på sikt. Man skapar mindre demokrati och mindre frihet när det som behövs är mer demokrati och mer frihet. Långsiktigt behövs en annan politik, en politik för jämlikhet som ersätter den nuvarande nyliberala politiken där bara fattiga och arbetare ska betala för kapitalismens kris. Omfördelning från rik till fattig måste ersätta den orättvisa omfördelning från fattig till rik som regeringarna och makthavarna i Europa länge ägnats sig åt.

Intressant?
Bloggat: Deeped, Magnihasa, Kjellberg, Röda Malmö, Sommestad,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Media skriver så mycket skit om Englandskravallerna”

Kommentarer inaktiverade.