Mordförsök vid Brommaplan – två skadade

En man sköt två personer vid en skottlossning vid Brommaplan i Stockholm under lördagskvällen. En av dem, en 25-åring som är känd av polisen sen tidigare var förmodligen det tänkta offret. Han befann sig på platsen tillsammans med fler människor, men det är bara han som har blivit skjuten. Av allt att döma handlar det om en uppgörelse bland kriminella.

Av misstag träffades också en förbipasserande 16-åring i foten. Sådant är det som gör det farligt för allmänheten när gangsteruppgörelser och gangstermord sker på öppen gata. Speciellt när det inte är en professionell skytt som vid mordet på Erik Dahlbergsgatan i Göteborg. För det verkar som om svenska gangsters ofta skjuter mycket dåligt och kulorna verkar kunna träffa lite hur som helst. Det är ju inte helt ovanligt att de skjuter sin egna kompisar (morden i Stora Höga och skottlossningen på Kennedygatan i Göteborg är exempel på detta).

Trots att skottlossningen på Brommaplan är en uppgörelse i den undre världen uppger polisen att man tror att man ska kunna lösa fallet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements