Vad lite regn ändå kan göra – trafikstörningar i Göteborg

Igår eftermiddag och kväll regnade det rejält i Göteborgsområdet. Detta har tydligen fått en del svåra konsekvenser i form av översvämningar. Dag Hammarsköldsleden har varit avstängd på grund av detta och fortfarande är Söderleden och E6 vid Kållered avstängda. På nåt sätt verkar det alltså ha regnat mest i södra Göteborg och anledningen till översvämningen i Kållered är att en bäck fyllts över alla bräddar. Konsekvensen är omdirigering av biltrafiken till alternativa vägar. Bilköer kommer det att bli, det är uppenbart. Förmodligen blir det också störningar i kollektivtrafiken, även om denna inte i nån större utsträckning använder sig av E6 eller Söderleden (förutom Expressbussar då), men det kan ju finnas gator och mindre vägar som också är översvämmade.

Förutom i Göteborgstrakten regnade det igår kraftigt i Danmark. Ja vet inte, men på nåt sätt känns denna typ av regn som en del i den klimatförändring som Sverige ska få på grund av växthuseffekten. Kanske är det för tidigt att hävda nåt sånt och för tidigt för såna effekter, men det känns som en rimlig förklaring. I all fall kan inte jag minnas att det så ofta kom denna typ av massivt regn med åtföljande översvämningar förr. Nästan aldrig faktiskt. Men å andra sidan är kanske minnet för sådant  inte det bästa.

Även källare i villor har översvämmats och jag får väl gå ner och ta en titt i min källare lite senare. Radiohuset som ligger på Hisingen ska också ha översvämmats och ska ha fått ett allvarligt elfel som omöjliggör sändningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements