Man blir ofta utsatt för mobbning på grund av hur man är

Det finns anledningar till att man blir utsatt för mobbning. Anledningarna är ofta att man är lite grann annorlunda, att man inte är som alla andra på något sätt. Så när en skola säger att det beror på hur mobbningsoffret är när den personen blir mobbad är ju det förstås delvis sant. Det hela fungerar precis som rasism.

Men om skolan påstår att den mobbade har skuld till att den blir mobbad så är det helt sjukt, totalt fel och vansinnigt. Det är samma sak som att säga att det är invandrares fel att rasism finns och att de blir utsatta för rasism, och i princip samma sak som att säga att offren på Utøya bär skuld till att de blev dödade.

Det är alltid mobbaren och rasisten som bär skulden för mobbning eller rasism. Det är mobbaren som skolan ska ta i örat och inrikta sina insatser mot. Inte offren för mobbningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements