Sprängningar – terrorism, jävelskap och olyckor

Anders Behring Breiviks bomb i centrala Oslo var ett terroristdåd, ett terrorbrott som tog åtta människors liv. Terrorism var också de bomber som sprängdes i Irak igår. Sprängning som terrorism.

En tonårings hemmatillverkade gömda bomber i Sköndal i södra Stockholm är jävelskap och tyder på en individ med liten respekt för sina medmänniskor och utan tanke på att små barn kan skadas allvarligt om man gömmer bomber på daghem och lekplatser. Eller var det meningen att barnan skulle skadas? I så fall är det en sjuk människa det handlar om. En sjuk tonåring eller en tonåring som inte mår riktigt bra. Sprängning som jävelskap.

Explosionen på en byggarbetsplats i Arendal i Göteborg var en olycka. 4 personer har skadats, enligt uppgift i samband med att man vid borrning stött på odetonerad dynamit från en tidigare sprängning. Minst en är allvarligt skadad. Om olyckan beror på slarv, bristande säkerhet eller helt enkelt bara otur återstår att se. Klart är att de drabbade arbetar åt en underentreprenör till till en underentreprenör till NCC.  Sprängning som olycka.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements