Mullers och Antonovs syfte: Plundra Saab

Victor Muller är inget annat än en bulvan för Vladimir Antonov när det gäller Saab. Det är Antonov som lånat Muller pengarna som använts för att köpa Saab. Förutom EIB, staten, andra banker och underleverantörer då. Alltihop har redan från början varit ett lurendrejeri. Muller och hans kompanjoner har aldrig haft för avsikt att bedriva biltillverkning. Saab har inga förutsättningar för att een bli en lönsam biltillverkare utan en stor bilkoncern med stora finansiella muskler som ägare. Men inte ens GM lyckades ju med att göra Saab Automobil lönsamt så förutsättningarna är inte de bästa.

Men Muller, Antonov och andra inblandade i Saab-affären har som jag skrev ovan, inte som syfte att bedriva biltillverkning, utan deras affärsidé är att plundra företaget, lura långivare och skattebetalare, sno åt sig så mycket pengar de bara kan, så fort som möjligt. Sen måste man få det att se ut som om allt gått rätt till och göra pengarna ospårbara och icke-nåbara. Det tar tre år Saab kommer därför att överleva som företag tills förbi nästa årsskifte och sedan blir det nedläggning.

Hela upplägget är en kopia till hur lurendrejare gjorde med Rover för några år sen. Victor Muller själv har gjort liknande saker tidigare. Så jag begriper inte varför fack, regering, kommungubbar och så kallade bilindustrianalytiker och bilindustriexperter spelar med i Mullers smutsiga spel. Snor de också åt sig pengar? Eller är de bara korkade? Kollektiv fördumning?

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements