Falk får gärna skjuta i Nordstan…

Borgerliga tidningar och en del borgare blir uppenbarligen bara upprörda när det är politiskt misshagliga personer som gör något (i deras ögon) moraliskt förkastligt. Politisk godkända får göra vad de vill, även moraliskt diskutabla saker. Regelbundet skjuts det och ibland avrättas personer på Göteborgs gator. Något som gör att många människor helt klart kan uppleva offentlig skottlossning som obehagligt och hotfullt. Ändå får filminspelningar av deckarserien Johan Falk ske mitt i stan, med skottlossningar och allt. Utan någon som helst kritisk eller fundering från medias sid. Trots att det kan upplevas som mycket skrämmande och obehagligt av många.

Men när en vänsterorienterad (?, är han verkligen det?) kulturarbetare och artist har en avrättning av en polis och bilbränder på en video så går borgerliga GP i taket. Rapparen ifråga, Adoo, ska uppträda på Kulturkalaset och har själv dömts för ett antal brott. han är engagerad I ett projekt med Medborgarskolan och den aktuella låten ska inte framföras under uppträdandet i kväll.

Jag kan mycket väl hålla med om kritiken mot den aktuella videon, men det innebär inte på något sätt att Adoo är diskvalificerad från att uppträda på kalset. bara för att man gjort saker som kan kritiseras så innebär inte det att man måste bannlysas för evigt. Tänk Patrik Sjöberg, Sven Nylander, Eldkvarn. Eldkvarns mest framträdande medlem har knarkat och dömts för det, men får uppträda på kalaset. Varför skulle andra regler gälla för Adoo?

Hela artikeln i GP andas dubbelmoral och politisk snedvridning. Man kritiserar gärna det som är radikalt för allehanda moraliska fel, men skiter i annat som är politiskt okej, som exempelvis Johan Falk-inspelningarna, Patrik Sjöberg och Svens Nylander (sommarvärd i år). Det ska inte vara andra regler för Adoo än för Sjöberg, Plura eller Nylander. Det är politiskt snedvriden dubbelmoral och inget annat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. Personligen tycker jag att Adoos medverkan i Kulturkalaset är självklar, att videon inte är nåt att bli upprörd över, värre saker förekommer i TV varje dag och att Johan Falk-inspelningen är helt okej. DS.

Advertisements