Vi hinner nog utrota oss själva först

NASA är oroliga för att främmande civilisationer från andra planeter i rymden ska utrota oss. Jag tycker det verkar vara en onödig rädsla. Risken för att det ska hända är nog mycket liten. Vi ska nog oroa oss mer för oss själva. För förmodligen kommer vi att utrota oss själva långt innan någon ute i rymden ens har upptäckt att vi finns. Tänk bara växthusgaser, gifter, kärnvapen osv.

I övrigt verkar NASA rapport om faror från aliens vara som vilken SF-bok som helst. Elaka aliens, vänliga aliens, paranoid inställning, tillförsikt. Allt verkar finnas med i NASA:s rapport om främmande civilisationer i rymden. Det end man inte funderar på är hur vi själva kanske tar död på oss och/eller att vår planet får en dödskalle på intergalaktiska kartor eftersom vi är helt livsfarliga både för oss själva och allt annat liv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements