En ointressant säsong av sommar i P1 slut

I början av sommaren skrev jag att Sveriges Radio lyckats få ihop en mycket ointressant samling sommarpratare. Endast ett fåtal program har varit bra, ett par av de jag hört har varit riktigt usla och de flesta helt ointressanta. Säsongen avslutades med ett gubbigt och småtråkigt program av en i TV- och radiosammanhang flitig gubbe, Leif GW Persson.

Det har varit en rad program med unga människor av olika slag (ett exempel är September, Petra Marklund) utan nåt intressant att säga eller ens intressant att berätta. Det har varit egofixerat och ointressant. Personligen har jag gillat Nanne Grönwall och Karl Ove Knausgård bäst. Jag tycker också att Sven Nylander var hyfsat intressant liksom Patrik Sjöberg och Fredrik Gertten. Jonas Jonasson var rolig, men programmet var av karaktären lättsmält som fort glöms bort. Alla politiker var förutsägbara och tråkiga liksom det mesta av det övriga. Det flöt förbi utan att lämna några bestående intryck. Nu ska det sägas att det finns flera program jag inte hört ens delar av, men jag misstänker att det inte ändrar min inställning i stort.

Cecilia Uddén som berömts av så många missade jag tyvärr och har lyssnat på efterhand. Jag tycker nog inte hon är värd allt det beröm som hon fått. Så bra var det inte. Knausgård hade förmånen att prata om ett ämne som engagerade alla och kanske hade han inte varit så intressant om inte massakern hade ägt rum.  Men faktum är att jag nog tror att han varit en av de bästa ändå. Bottennappet stod Ulf Brunnberg för och det näst värsta var det otroligt gubbgnälliga programmet av Bengt Palmers. Snacka om bitter, långsint och egofixerad gnällspik. Freddie Wadling var onekligen rätt usel också medan Carl Gustaf Wachtmeister var en positiv överraskning.

I stort sett en ointressant säsongav SOmmar i P1. Slätstruket och utan några rejäla överraskningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “En ointressant säsong av sommar i P1 slut”

    1. Jag missade hennes program (jag missade ett antal) och har inte lyssnat på det i efterhand. Men det kanske jag borde göra. Återkommer om det.

  1. Svensson ”låter” som om han var med i GGG-sällskapet. Ergo: som en gnällig gammal gubbe. In kverulantum veritas, som Kapten Stofil hade som motto på den gamla goda tiden när han fortfarande tecknades. Men jag är coolish! Ingenting kan reta mig, jag är alltid förbannad. 

    1. Nu får du nog förklara dig. Jag har aldrig hävdat att det var bättre förr eller sämre nu. Jag konstaterar bara att Sommar i P1 var ointressant och att Palmers och Brunnberg framstår som konstiga och knäppa.

Kommentarer inaktiverade.