Ingen gripen för gangstermord i Malmö

Omedelbart efter att en ung man skjutits ner på en uteservering vid Lönngatan/Persborgs torg grep polisen 3 personer som sprungit från platsen. De tre är frisläppta. De var på platsen tillsammans med den skjutne mannen och är inte misstänkta för mordet. De är liksom den skjutne mannen kända av polisen sen tidigare.

Av allt att döma kom mördarna i en svart bil och några av dem försvann också från platsen i denna. Enligt polisen var det flera gärningsmän, kanske så många som fyra och de kan ha försvunnit från platsen på olika sätt.

Med all sannolikhet handlar det hela om ett gangstermord, en gänguppgörelse. Denna typ av mord ökar något och är vanligare nuförtiden än för 10 till 20 år sen. Gangstermord är ofta svåra att lösa. Antalet mord totalt minskar dock i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements