Högerextremist med vapen gripen i Oslo

En av polisen känd norsk högerextremist, denna gång med ett förflutet inom den nazistiska rörelsen och inte från de islamofoba miljöerna som Anders Behring Breivik har gripits i Oslo med polisuniform, sprängämnen och vapen. Breiviks terroristdåd tycks ha triggat en del andra högerextrema dårar till att försöka göra liknande saker, det verkar uppenbart.

Kanske är det så att den nazistiska miljön inte tycker det var så kul att bli omkörda av islamofoberna och fascisterna i Frp, SD och liknande partier. Nazistmiljön har ju länge varit den våldsammare av de två högerextrema syskonen, nazismen och den islamofoba fascismen. Kanske tycker därför en del i den nazistiska miljön att det är pinsamt och vill att nazistmiljön återtar sin position som den våldsammaste högerextrema miljön. Något som nog blir svårt. Nazistmiljön är ju krympande och mycket liten. Den islamofobiska och fascistiska miljön har ju länge varit växande och är mycket större.

Det hela understryker dock vikten av att Säpo, PST, PET och vad de olika säkerhetspoliserna i Norden nu heter, håller bättre koll på högerextremister än vad de tidigare gjort.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements