Har Ghaddafi massakrerat fångar?

Enligt regeringen (NTC) i Libyentillfångatogs över 50 000 personer från upprorssidan under inbördeskriget. Av detta ska Ghaddafi-regimen ha släppt 10 000 fria. Var resten befinner sig är det ingen som vet. Frågan är då om Ghaddafi i så fall massakrerat de tillfångatagna? Med tanke på de uttalanden som Ghaddai och hans son Saif al Islam spridde omkring sig om råttor och annat så skulle det inte förvåna om så var fallet. Bilderna och berättelserna om hur det såg ut i ett fängelse i Tripoli stöder också teorin om en massaker på fångar. För där har det ju skett. Visserligen inte på några 40 000 utan kanske på några hundra. Allvarligt nog ändå som jag ser det.

Å andra sidan så finns det inga kroppar och inga som helst belägg för att Ghaddafi-regimen faktiskt tillfångatog 50 000 personer under inbördeskriget. Därför ska vi nog inte helt okritiskt ta den libyska regeringens uppgifter för sanna.

Intressant?
Bloggat: K&Å,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements