Att tjäna pengar på bloggen

Jag har reklam på min blogg. Det är ett sätt för mig att tjäna lite pengar. Jag har sökt över 400 jobb och får i allmänhet inga som helst svar eller någon som helst respons. Ringer jag så är jobbet alltid tillsatt redan eller så är det nåt annat som är fel så man tyvärr inte kan erbjuda mig jobbet (de senaste två veckorna har jag sökt 4 olika jobb). Jag har flera utbildningar till bristyrken som exempelvis programmerare, elektriker och mekaniker. Dessutom är jag bokföringskunnig. Jag erfarenhet av samtliga de jobben, är i princip aldrig sjuk, mycket socialt kompetent osv. Är beredd att ta tillfälliga jobb, arbeta med timersättning, hoppa in, vikariera, vara reserv, ja nästan precis vilket jobb som helst kan jag tänka mig. Inte hjälper det. Jag är över 50 år och vänstervriden. Förmodligen är det väl dessa två saker som är problemet kan man misstänka. För att ändå kunna tjäna pengar så har jag ett eget företag där jag erbjuder datatjänster (sköta nätverk, göra hemsidor osv) och bokföringstjänster. En del pengar tjänar jag på det och det har blivit allt mer över tid.

Reklamen på bloggen är ytterligare ett sätt att tjäna pengar. På en politisk blogg är det dock inte helt enkelt att tjäna pengar på reklam. Det är inte riktigt som på en modeblogg. Hur mycket man tjänar är avhängigt hur mycket reklam man publicerar och hur man får betalt för reklamen. Jag tjänar bäst på annonser där jag får betalt per click och har därför flest såna. Google Adsense  ger betalt för click och det är på Google-annonser jag tjänar mest. Inte jättemycket, men det ger en stadig ström pengar till mitt företag. Google Adsense har dock en begränsning. Man får bara ha tre annonser per webbsida. Därför använder jag också andra annonsnätverk.

Sämst av de andra annonsnätverken för mig är TradeDoubler. De har få program/annonsörer som ger betalt per klick och därför tjänar jag mycket lite på annonser från dem. Jag har därför tagit bort de flesta av dem och de förekommer i princip bara i bokrecensioner nu. Om man har en anna typ av blog så kan man säkert tjäna pengar även med deras annonser. De har det största kundunderlaget och i stort set all annonsörer skulle var okej för mig. Om d egav betalt för click.

De tre övriga jag idag använder är Double.net, Frossle och Affiliator. Affiliator har hittills inte haft så många annonsörer som erbjuder betalt per klick men de har några som är intressanta för mig (jag kan ju inte annonsera för precis vad som helst).

Affiliator.com

Frossle har också få som är intressanta för mig, men de jag har annonser för ger mig en hel del inkomster, förhållandevis i alla fall ( i det stora hela är inkomsten liten). Bäst upplever jag att Double.net är, även om de i likhet med de andra två annonsnätverken inte har så många program/annonsörer som är intressanta att ha på min blogg. Där finns fler intressanta (för mig i all fall) annonsörer som dessutom ger betalt per click och hittills har de gett en liten stadig ström av inkomster.

Frossle.com

På annonsen för OnlinePizza får jag betalt per klick, men på annonserna för annonsnätverken får jag betalt bara om nån registrerar sig på dem som kund. Man behöver ha en hemsida för att göra det.

Nätverk för placerade annonser som Tailsweep är däremot värdelöst för en politisk vänsterblogg. Det ger inga annonser och därmed inga intäkter. För andra typer av bloggar kan säkerligen Tailsweep också fungera bra.

Min plan är att framöver testa några andra annonsnätverk (affiliatenätverk).

Läs mer om att tjäna pengar på din blogg, affiliatenätverk och reklam hos TKJ.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements