Moderering – ett nödvändigt ont? Eller?

Att moderera kommentarer nätet är ett nödvändigt ont om man inte vill ha kommentarsfälten nerlusade med rasistiska, förolämpande och/eller våldsbejakande skitkommentarer från den flock av galna högerextremistiska troll som inte tycks ha annat för sig än att skriva kommentarer i nätets alla kommentarsfält och på alla nätforum.

Vad man än skriver om så skriver de nåt rasistiskt och säger att sverigedemokraterna är bäst och att kommunister är skit. Ibland kryddat med lite mordhot som efter Breiviks attentat i Norge. Det blir till slut så att kommentarsfälten blir oläsliga och ointressanta. Därför har jag haft moderation av bloggkommentarer sen jag började blogga. Jag har också mycket strikta kommentarsregler. Allt eftersom har det inneburit att jag får allt färre idiotkommentarer, allt färre hot och allt mindre rasism och skit.

När jag skaffade mig utgivningsbevis för min blogg för att skydda mig mot olika typer av hot och åtal så var ett av kraven att jag förhandsmodererade. Men myndigheten gick med på att jag använde Disqus och den typ av moderering jag idag har. Disqus har gett mig bättre kontroll och mindre arbete med moderering än vad jag hade innan jag använde Disqus för kommentarer. Vid tillfället frågade jag myndigheterna varför de krävde förhandsmoderering av mig för att jag skulle få utgivningsbevis, men inte av dagstidningarna. Jag fick aldrig nåt egentligt svar på den frågan, men jag misstänker att myndigheten som handlägger detta har tittat över tidningarna och diskuterat med dem.

Jag är därför övertygad om att tidningarna som inför moderering inte har gjort det helt eget initiativ, utan de har helt enkelt varit tvungna. Självklart tycker jag moderering är bra och att det är bra att det införs på tidningarna så vi slipper de kloaker som deras kommentarsfält ofta varit.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Megashop.se

Advertisements

3 Replies to “Moderering – ett nödvändigt ont? Eller?”

  1. Visst är det märkligt att just dom som gömmer sig bakon sin anonymitet oftast är dom som står för dom mest extremistiska åsikterna. Dom kan ju knappast vara intresserad av en seriös debatt?
    Frågan är. Vad är det egentligen dom vill uppnå?

    1. Min uppfattning är det ibland faktiskt handlar om rent debattsabotage. I andra fall så är det personer som har nån typ av psykisk störning eller rena rättshaverister.

Kommentarer inaktiverade.