Skottlossning utanför moské i Danmark – 1 död

Idag på förmiddagen utbröt vild skottlossning bland eller mot människor som lämnade en moské på Amerikavej på Vesterbro i Köpenhamn, inte så hemskt långt ifrån Enghave plads. En 24-åring har dött och två andra, kanske tre, har skottskadats. Enligt dansk polis rör det sig dock inte om ett politiskt attentat med högerextrema förtecken, vilket man hade kunnat befara. Utan snarare om en gangsteruppgörelse eller kanske en mer personlig uppgörelse som dock kan ha börjat med ett bråk mellan gängbildningar.  Flera personer har enligt vittnen iakttagits med skjutvapen på platsen.

I moskén friades avslutningen på ramadan, Eid al Fitr.

En skottskadad person har dykt upp i Malmö och gripits där. Han är anhållen för mord och misstänks var den man som avlossade det dödande skottet. I Danmark har ytterligare två män gripits för inblandning i uppgörelsen.

Men det har idag inte enbart skjutits utanför moskéer, utan även utanför kyrkor. För utanför Vårfrukyrkan i Kortedala I Göteborg skottskadades en man vid 18-tiden idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements