Dubbelmord i Bergsjön förblir olöst

Av allt att döma förblir dubbelmordet på Diler Aziz och Raouf Asadi i Bergsjön olöst. De två personer med anknytning till gangstergänget Tigrarna som varit anhållna och häktade har båda släppts på fri fot. En redan i juli och en nu.

Att den här typen av gangstermord förblir olösta är tyvärr ingen ovanlighet. Det är alltid svårt att hitta vittnen, de som är misstänkta säger inte ett ljud och ofta saknas all from av teknisk bevisning som kan knyta en misstänkt till brottet. Gangstermord har dessutom blivit vanligare i Sverige samtidigt som det totala antalet mord minskar. Det har gjort att uppklarandeprocenten för mord har minskat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    4 av 8 mord i Bergsjön, 7 av 8 mord begås i förorten. Någon förklaring?

    • Det är välkänt att fattiga människor oftare utsätts för våld än rika. Så har det alltid varit. Såväl för 100 år sen som idag. Fattiga människor begår också fler brott, inklusive mord. Så var det 1950 och så är det idag. Det vanliga är helt enkelt att människor från trasproletariatet har ihjäl andra med samma bakgrund. Vilket årtionde du än tittar på sen 1970-talet så är det i förorterna som folk blir mördade. Och innan dess var det i fattiga områden som Olskroken, Majorna, Lunden, Gårda, Masthugget, Holmen, Krokslätt osv