Fler skattesänkningar för rika

De som fått de stora skattesänkningarna under den borgerliga regeringen är de med mycket pengar, överklassen, de rika, borgarklassen. Gruppen går under många namn. Nu har regeringen lagt fram ytterligare ett förslag som innebär skattesänkningar för rika. Om man skänker pengar till organisationer så ska dessa donationer bli avdragsgilla. Skänker man minsta 6 000 kronor till av makten (Samm gäng som alltså gynnas av förslaget) utvalda organisationer minskar skatten med 1 500 kronor enligt förslaget. Kanske ingen jättegrej men det är ytterligare ett litet steg bort från den jämlika välfärdstaten.

Majoriteten av de som kan skänka 6 000 kronor till en välgörenhetsorganisation är människor med gott om resurser, rika, övre medelklass, överklass. Människor om inte behöver lägre skatt utan som istället borde betala högre skatt. Det hela innebär ytterligare en omfördelning av pengar från fattig till rik, från gemensamt kontrollerade demokratiska kassor och beslut till odemokratiska privata beslut. Det innebär en omfördelning av pengar från allmän välfärd till välgörenhet. Till en verklighet där de fattiga måste lita till allmosor från de rika istället för att garanteras lika rättigheter genom demokratiska beslut och gemensamt kontrollerade och ägda medel.

Det är ytterligare ett steg i den borgerliga regeringens strävan att göra fattiga fattigare och rika rikare, i deras arbete på att göra samhället mer ojämlikt, i deras vilja att öka klyftorna i samhället.

Intressant?
Bloggat: Lars Bäck, Leine,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements