Skilsmässa är bra för barnen – eller inte

Det är klart bättre för barn att växa upp med lyckliga föräldrar än med olyckliga. Om föräldrarna i ett äktenskap är olyckliga och om äktenskapet inte fungerar bra så är det bättre att föräldrarna skiljer sig. Bättre för barnen, bättre för föräldrarna. En sista utväg kanske, men ändå bättre än att växa upp i känslokyla eller med ständiga gräl.

Självklart kan skilsmässor vara positiva för alla. De kan också vara negativa för alla, negativa för vissa inblandade och positiva för andra. Att generellt säga att är dåligt eller att generellt hävda att det är bra är som jag ser det helt fel. Orimligt. Det kan vara både bra och fel, både lycka och olycka. Det kan mycket väl vara bra för barnen. Bra för de vuxna. Liksom motsatsen.

Och jag tror nog inte det är så att skilsmässor skapar ett svagare samhälle. Det är nog snarare kristdemokraten Charlie Weimers och den regering som hans parti är med i som skapar ett svagare samhälle.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements