Misstänkt bomb var GPS-utrustning

I början av augusti evakuerades ett 70-tal människor från sina bostäder i Västergård i Helsingborg då en man iakttagits när han monterade ett paket under en bil. Anmälaren och polisen misstänkte att det kunde röra sig om en bomb. Det har nu, efter analyser vid SKL, visat sig handla om spårningsutrustning. Nån hade uppenbarligen tänkt sig att spåra bilens rörelser och följa vart ägaren åkte osv.

Frågan är vem. Säkerhetspolisen? MUST? Fru som misstänker otrohet? Konkurrerande företagare? Gangsters? Det är svårt att veta då varken mannen som ägde bilen eller som använde bilen ska var kända av polisen sen tidigare. Polisen verkar dock angelägna om att fallet ska läggas ner och att ingen mer utredning ska genomföras. Något som ju skulle kunna tolkas som att det handlar om att säkerhetspolisen eller MUST haft intresse för nån av männen som är kopplade till bilen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements